2013. október 2., szerda

First Look avagy az első találkozás

Az esküvő talán egyik legizgalmasabb része mikor először pillantjátok meg egymást. Történhet ez meghitten csak kettesben vagy a kikérő alkalmával az egész család előtt, esetleg a templomi bevonuláskor. Akármilyen utat választotok is, biztos, hogy emlékezetes lesz, egy olyan pillanat amit érdemes megörökíteni.

EL-FOTO 
Ha hagyományőrző esküvőt terveztek, vőfélyes kikéréssel, érdemes előre kigondolni, hogy mindez hol történjen. Valószínűleg ott lesznek a közeli hozzátartozók 30-40 ember, akik mind kíváncsiak rátok, ehhez viszont nagy helyre lesz szükség. Hacsak nincs egy bálterem nagyságú nappalitok, irány az udvar. A szépség mindig az apró részletekben rejlik, így arra az egy napra rakjatok el az udvarról mindent ami ronthatná az összképet (kuka, vízgyűjtő hordó, szétdobált farakás stb.), helyette inkább rakjatok ki szalagokat, vagy pomponokat, virágkaput stb. A másik fontos dolog a fények. Ha van rá lehetőségünk, akkor érdemes számításban venni, hogy a kikérő alkalmával az adott helyen teljes napsütés, árnyék, vagy félárnyék lesz. A legideálisabb a teljes árnyék, mert így senkinek sem kell hunyorognia a nap miatt, illetve nem lesz árnyékos az arcuk. A legrosszabb viszont a félárnyék erős napsütés esetén, mert így a rokonság egyik fele a felvételeken vagy a sötétségbe vész, vagy kiég teljesen (egy nagy fehérség lesz a helyükön).

EL-FOTO
Annak is megvan a varázsa ha csak a szertartáson szeretnétek először találkozni, a bevonulás alkalmával. Itt élvezzétek ki a pillanatot, és nyújtsátok el a bevonulót. Fontos, hogy ne egymás mögött gyertek be, hanem a menyasszony csak azután induljon el édesapjával, amikor a vőlegény már megérkezett, elbúcsúzott anyukájától és felkészült arra, hogy az oltár előtt várjon téged.


Az én személyes kedvencem, amikor csak Ti ketten vagytok, és van egy kis idő arra, hogy kidolgozzuk ezt a szép pillanatot. A várakozást és az érkezést megtervezzük, de a pillanat a tietek. A két kamerát úgy állítjuk be, hogy mind a kettőtök arca jól látszódjon, mikroportot teszünk fel, hogy az első kedves szavak is tisztán meglegyenek. Ha az előkészülettel megvagyunk mi csendben maradunk, és hagyjuk, hogy a varázslatos pillanat megtörténjen.


Doszpod Mona
DominoStudio

A képekért köszönet: Érczi Lászlónak - EL_FOTO

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése