2013. október 12., szombat

Videózás a fotózáson

Sokan kérdezik tőlünk, hogy érdemes-e a fotózást videózni. A határozott válaszom az, hogy igen! :) Ugyanis ez az az időszak, amikor 100%-ig egymásra figyeltek, egymással vagytok elfoglalva, így nagyon szép, és romantikus felvételeket lehet készíteni, amivel szépen lehet színezni az esküvői filmeteket.

Petrik Angelika - Lifemoments
Nézzük meg azokat az apró dolgokat, amikkel hozzájárulhattok, hogy az itt készített felvételek még jobbak legyenek. Az első és legfontosabb, hogy mi mozgó felvételeket készítünk, így a statikus képek nem mutatnak jól. Vannak olyan fotós kollégák, akik az előre beállított képeket szeretik, és vannak akik az elkapott pillanatokat. Mi mind a kettőhöz tökéletesen tudunk alkalmazkodni.
Azt szoktuk kérni párjainktól, ha az előre beállított képpel végzett a fotós, és azt mondja : "köszönöm, megvagyok", akkor ne forduljatok egyből ki ránk, hanem még fejezzétek be a mozdulatot egy apró puszival, arc simogatással, egy mosollyal - ezek a pillanatok a legszebbek a filmen.

A legjobb mikor bőven van idő a fotózásra, és egy-két külön kérésünk is lehet, mint egy egyszerű séta, vagy a betanult táncból egy két elem (én főleg a forgásokat szeretem :) ). A nagyon bevállalós párok a fotózásba beépítik a hobbijukat is, így lehet biciklizni, motorozni vagy ahogy Andi és Jani tette: kimentünk egy airsoft pályára, és akciósra vettük a figurát. :)
De mehetünk: könyvtárba, villamosra, vagy akár az állatkertbe.

Petrik Angelika - Lifemoments
Ha szeretnéd, hogy a fotózás különleges legyen, de a hobbidat nem tudjuk beépíteni, viszont szeretitek a természetet, akkor irány a búzamezőre, az erdőbe, vagy a szőlőslugasok közé. Ezt pedig dobjuk fel egy kanapéval, asztallal, székekkel, egy madárkalitkával... mindegy a lényeg, hogy oda nem illő legyen, ezzel téve még egyedibbé.

Bármilyen témát is választotok szánjatok bőven időt a fotózásra. Ideális a 2 óra. Ha a helyszínek között sokat kell utazni, akkor inkább 3 órával számoljatok.
 Higgyétek el: utólag ti is érzitek majd, hogy megérte. :)

 Én bátorítok mindenkit, hogy legyenek merészek, készítsünk néhány extrém képet és felvételt.

Doszpod Mona
DominoStudio

Köszönet a képekért Petik Angelikának Lifemoments


Petrik Angelika - Lifemoments


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése